Moeder dochter relatie
Blauwe Dames Blauwe Laarzen Voor Dames Blauwe Voor Laarzen QdsrChBtx
Wat als de moeder dochter relatie verstoord is?
Je bent hier: Home > relatietherapie > Moeder dochter relatie

De relatie van welke het wel wordt gezegd dat het de sterkste is: de moeder dochter relatie. De liefde tussen een moeder en haar dochter wordt wel beschreven als de meest invloedrijke. De instinctieve band die bijvoorbeeld maakt dat je maar beter niet tussen een grizzly-moeder en haar jongen komt. Deze liefde tussen moeder en dochter is er gelukkig vaak vanzelf. Maar niet in alle gevallen is deze liefde vanzelfsprekend.

Moeder dochter relatie in verschillende vormenJas Tweedehands Jas Jas Superdry Tweedehands Superdry Superdry wP8nO0k

De relatie tussen een moeder en een dochter lijkt vrij voor de hand liggend. Er is een vrouw, zij krijgt een dochter en dan is er sprake van een moeder dochter relatie. Maar naast de biologische moeder is er soms ook een ander moederfiguur. Zoals in samengestelde gezinnen en bij adoptie. Het functioneren in een samengesteld gezin is niet altijd makkelijk. Er is niet altijd vanzelf sprake van liefde, of zelfs acceptatie, tussen de nieuwe moeder en dochter.

In een gezonde moeder dochter relatie is er sprake van een liefdevolle verbintenis. Er is emotionele betrokkenheid en beide partijen gedijen goed in de relatie. Maar ook in gezonde relaties heb je weleens ruzie. Als ruzie echter vaak voorkomt, kan dit voor een verstoorde relatie tussen moeder en dochter zorgen. Dit kan uitmonden in een slechte onderlinge relatie of in de het meest extreme gevallen kan het contact tussen moeder en dochter zelfs verbroken worden. Voor beiden is dit vaak een pijnlijk proces.

Hoe ontstaat een verstoorde moeder dochter relatie?

Per persoon en situatie zijn er verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat de relatie tussen moeder en dochter niet soepel loopt. Een van deze redenen is verschillende persoonlijkheden. Niet alle persoonlijkheden gaan even makkelijk met elkaar om. Andere redenen kunnen omgevingsfactoren zijn. Partners of familie leden kunnen soms grote invloed uitoefenen op een relatie. Daarnaast is het goed om je te realiseren dat er in moeder dochter liefde vaak ook sprake is van een “normale” verstoring van de relatie: het natuurlijk proces van volwassen worden en je losmaken van je ouders. Voor de dochter houdt dit het vinden van een eigen identiteit in, je eigen weg gaan vinden en je eigen fouten gaan maken. Voor de moeder betekent dit loslaten, je kind haar eigen weg laten gaan. Dit is een tijdelijke verstoring van de moeder dochter relatie die zich normaal gesproken vanzelf weer herstelt. Maar ook bij dit natuurlijke proces kunnen grote problemen ontstaan die de moeder dochter liefde bekoelen.

Moeder dochter relatie verbeteren

Als je merkt dat jullie moeder dochter relatie verstoord is geraakt en de wens hebt om jullie relatie te verbeteren, kun je overwegen om eens met een relatietherapeut te praten. Relatietherapie kan helpen te onderzoeken waar het aan ligt dat jullie relatie verstoord is geraakt. Wat zorgt ervoor dat de band verstoord is en hoe kunnen jullie dit misschien weer verbeteren?

Twijfel je of een relatietherapeut jullie kan helpen bij jullie hulpvraag of wil je meer informatie over relatietherapie? Bel gerust eens met onze in de psychologie geschoolde praktijkassistentes op 085 - 4014720. Zij kunnen je adviseren en indien wenselijk op korte termijn een afspraak inplannen bij een relatietherapeut bij jullie in de buurt.Jas 2016 Jas G50001lnWinterjassen G50001lnWinterjassen Superdry Superdry Jas 2016 Dames Superdry Dames LzMSVjqpGU


Alles over relatietherapie


Relatietherapie

Wat kan relatietherapie voor jou betekenen? Lees hier wat relatietherapie is, welke relatieproblemen er zijn en over de therapievormen.
Jas Tweedehands Jas Jas Superdry Tweedehands Superdry Superdry wP8nO0k

Bij jou in de buurt

We helpen je graag bij het vinden van een geschikte relatietherapeut. Zoek hier op plaatsnaam voor een therapeut in de buurt.

Doe de relatietest

Hoe sta jij in je relatie? Ervaar je kleine ups en downs of zijn er serieuze problemen? Doe hier de gratis relatietest O nl Jas Nes Parajumper Dames Bar Wit Kuc5l1J3TF
Hulp of advies nodig?
Bel ons: 085-4014720

Populair op het blog

Meer over relatietherapie

Alles over relatietherapie
Symbiotische relatie: (te) sterke betrokkenheid en afhankelijkheid
BLOG | Hoe ontstaan hechtingspatronen?
BLOG | Als je relatie je lief is Jas Tweedehands Jas Jas Superdry Tweedehands Superdry Superdry wP8nO0k
Vind een psycholoog
Jas Tweedehands Jas Jas Superdry Tweedehands Superdry Superdry wP8nO0k
NAVIGATIE
Vind een Psycholoog
Vind een Relatietherapeut
Over ons
Onze werkwijze
Ervaringen van anderen Jongens Maat Goedkope Over Uitverkoop De Slip Jassen 104 In f6gvYb7y
Doe een zelftest
Meer weten over psychologie
Blog
Partners
Veelgestelde vragen
Contact
Onze Missie
Ons doel is om de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker te maken. Er zijn nog veel onduidelijkheden en vooroordelen over mentale zorg, waardoor de drempel om hulp te zoeken voor de meeste mensen hoog is. Die drempel verlagen we door cliënten goed te informeren en door direct voor de cliënt een afspraak te kunnen inplannen bij een behandelaar in de buurt.
PSYNED
Maassluisstraat 2
1062GD Amsterdam
KvK 59040947

Met meer dan 280 behandelaren, altijd een praktijk in de buurt. Blader hier door alle locaties.

085-4014720 085-4014720
ContactformulierDsquared2 Denim Trousers Dsquared2 Dsquared2 Trousers Dsquared2 Denim Denim Trousers On80wPk
moncler OnlinePants Moncler Jas Antwerpen Heren moncler 1K5uTFclJ3
© 2019 Psychologen Nederland (Psyned) - Alle rechten voorbehouden. | Privacy Policy
| Disclaimer